indie indonesie

De perfecte nagerechten voor je Indische diner

Geplaatst op

Als je wel eens gasten op bezoek krijgt en je het leuk vindt om voor ze te koken, dan kun je uit veel verschillende soorten keukens kiezen om heerlijke gerechten voor ze klaar te maken. Een van die keukens die we je van harte aanbevelen is de Indische keuken. Nederlanders zijn veelal gewend aan de indonesische keuken dankzij het koloniale verleden van Nederland, dus dit is een veilige maar toch creatieve optie. Je hebt misschien al wat gerechten in gedachten, maar als je op een gegeven moment over het nagerecht moet gaan nadenken, dan kan het zijn dat je tegen wat dingen aanloopt. Want wat zijn nu typisch Indonesische gerechten en welke nagerechten, taarten, gebakjes etc. wordt er zoal genuttigd op de eilanden van Indonesië? In deze blog helpen we je door een aantal perfecte nagerechten te behandelen die je prima kunt serveren tijdens je Indische diner.

#1: Een authentiek gerecht

Natuurlijk wil je het liefste dat alle gerechten die je uitkiest passen binnen de Indische keuken. Je kunt immers niet beginnen met een carpaccio of iets dergelijks! Hetzelfde geldt voor het nagerecht. Een van de meest typerende Indische nagerechten is spekkoek. Het is een nagerecht wat wel heel erg machtig is, maar toch een overheerlijke traktatie is. Je kunt dit zelf maken, maar het is heel veel werk om elk laagje van dit dessert helemaal perfect te maken. Daarom kun je het ook prima kopen en het zal er niet minder om smaken!

#2: Een nagerecht voor iedereen

Misschien is niet iedereen een groot fan van de Indische nagerechten die je zou kunnen opdienen. Daarom is het ook belangrijk om rekening te houden met de wensen van de gasten. Je zult dan mogelijk wel wat sneller terecht komen bij de bekendere nagerechten zoals een lekker gebakje, een luchtige mousse of een overheerlijke taart. Dit is misschien wel minder authentiek maar je zorgt er zo wel voor dat je je gasten kunt geven waar ze naar snakken: een lekker toetje.

#3: Geen nagerecht

Je leest het goed! Tegenwoordig is het steeds vaker een optie om geen nagerecht te nemen. De redenen hiervoor zijn onder andere dat al dat suiker slecht voor je is en dat je het eigenlijk ook helemaal niet nodig hebt. Een andere reden is dat het tegengaan van een after dinner dip ook op andere manieren kan worden gerealiseerd. Dat is immers de reden dat diners worden afgesloten met een taartje of gebakje. Een after-dinner-dip kun je ook prima met een heerlijk kopje koffie tegengaan. Het is misschien nét iets minder lekker, maar het is voor tegenwoordig zeker een alternatief voor het standaard nagerecht.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om een meer uit je trip (of hobby) naar Indonesië te halen. Lees daarom zeker onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ indie-indonesie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden