indie indonesie

Die grachtentocht in Amsterdam écht tof maken

Geplaatst op

Rondvaart amsterdam is dé zoekterm die je moet intikken om er in Amsterdam een dolle boel van te maken. Maar natuurlijk zijn er een aantal zaken die ervoor zorgen dat het extra tof wordt zo’n grachtentocht. Lees er snel meer over, we nemen enkele tips met je door. 

Neem zelf de nodige versnaperingen mee 

Wanneer je op pad gaat in Amsterdam is het al snel zo dat uitgaven aan consumpties snel in de papieren kunnen lopen. Daarom is het een goed idee om zelf de nodige hapjes en drankjes mee te nemen. En daarbij is het erg leuk om op de grachten van Amsterdam niet op een droogje te zitten. Om maar eens een grappige kwinkslag te benadrukken. 

Zorg voor een kapitein 

Je wilt dus graag wat versnaperingen meenemen. Eventueel ook drankjes met alcohol erin. Dat wil wel zeggen dat er tenminste iemand de Bob moet zijn (of hoe dat ook heet op het water), dus regel van tevoren iemand nuchter (of bijna nuchter is). Dat scheelt weer een boel aanvaringen (letterlijk en figuurlijk), zoals boten op het water of boze rederijeigenaren / -medewerkers. 

Neem een gids mee (optioneel)

Wanneer je geïnteresseerd bent in een rondvaart met inhoudt, laten we zeggen dat je graag wat wilt weten over de geschiedenis van de stad, dan is het leuk om een gids te boeken. Iemand die bekend is met de geschiedenis van Amsterdam kan je van alles vertellen en dat zal je perspectief op de stad een nieuwe dimensie geven. Daarbij geeft een blik vanaf het water al een totaal andere kijk op Amsterdam, dan het geval is vanaf de stoep. Niet per se beter, maar wel anders, waardoor je ervaring uitgebreider wordt. 

Aanmeren op interessante plekken 

Als je een type rondvaart boekt waarbij je naar gelang kan pauzeren op bepaalde aanmeerplekken, dan raden we je aan om van te voren goed te kijken waar je dan precies wilt aanmeren. Zo kun je bijvoorbeeld op leuke plekken wat eten en drinken. Uitstekend! Ook bepaalde culturele locaties zijn zeker de moeite waard. 

Boek een hotel 

Vind je het leuk om ook de Amsterdamse nacht mee te maken, dan is het zeker een goed idee om (enige tijd van te voren) een hotel te boeken. Zo kun je (als je wilt) tot in de late uurtjes door de clubs en kroegen te dwalen. Er zijn tal van opties en zeker als er geen grote evenementen zijn in de stad, zul je gemakkelijk een hotel kunnen vinden. Vind je hotels midden in het centrum iets aan de prijzige kant? Dan raden we je aan om er een te zoeken net buiten het centrum. Dat scheelt aanzienlijk. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om een meer uit je trip (of hobby) naar Indonesië te halen. Lees daarom zeker onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ indie-indonesie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden