indie indonesie

Een fietsreis maken door Indonesië

Geplaatst op

Indonesië is geliefd bij vele Nederlanders als vakantiebestemming omdat het een heel divers land is met super mooie bezichtigingen. Het is hier compleet anders dan in Nederland, op een ding na: Net als in Nederland, houden de mensen best wel van fietsen. Het is misschien niet wat gelijk in je opkomt maar een fietsvakantie in Indonesië is fantastisch. Met een urban arrow fiets wordt het ook nog eens super makkelijk om al je bagage mee te nemen. Als je het durft met al die exotische beesten, kun je zelfs een tentje meenemen om te kamperen.

De vrijheid van een fiets

Met de fiets heb je ontzettend veel vrijheid. Je stapt op en rijdt naar de volgende bestemming terwijl je genoeg tijd hebt om alles in je op te nemen. Met een auto, motor of zelfs scooter is het een stuk moeilijker om alles in je op te nemen. Plaatsen, natuur en mensen vliegen voorbij. Met de fiets heb je veel meer tijd omdat je een stuk minder snel gaat. Ook is fietsen zeer gezond en geeft het een voldaan gevoel wanneer je een bestemming hebt bereikt. We raden wel aan om een beetje een goede conditie te hebben. Door de hoge vochtigheid, het warme klimaat en het hoogteverschil, is het een stuk zwaarder fietsen dan hier. 

Nadelen

Natuurlijk is het niet verstandig om het fietsen alleen maar op te hemelen. Indonesië is anders dan Nederland wat betreft regelgeving en de kwaliteit van de wegen. Je hoeft dus geen perfecte rode fietspaden te verwachten met duidelijke wegmarkeringen. Dit maakt het echter juist een nieuwe beleving; een avontuur. Helaas is het verkeer in Indonesië ook een stuk chaotischer waardoor je op de fiets minder veilig bent dan in Nederland. We raden sowieso aan om altijd een helm te dragen. 

Geschikte eilanden

De meest geschikte eilanden in Indonesië om van een fietsvakantie te genieten zijn:

  • Java: Op dit prachtige vulkaaneiland fiets je langs groene heuvels en grote rijstvelden. Je ziet hier de lokale boeren nog op traditionele wijze te werk gaan. 
  • Bali: Bali is een van de meest populaire bestemmingen, vooral onder de jeugd. Bali is namelijk een avontuurlijk eiland waar je naast goed kunt feesten, ook zeer goed tot rust kunt komen. 
  • Lombok: Als derde eiland, raden we Lombok aan. Op Lombok vind je mooie fietsroutes aan op een vrij vlak terrein. Je vindt hier veel hindoeïstische tempels en prachtige zandstranden om te genieten van een verfrissende duik in het water na een goede fietstocht. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om een meer uit je trip (of hobby) naar Indonesië te halen. Lees daarom zeker onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ indie-indonesie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden