indie indonesie

Mondkapjes: ook op reis!

Geplaatst op

Mondkapjes zijn tegenwoordig onmisbaar wanneer je op reis gaat. Mondkapjes 3 laags of wasbare, katoenen mondkapjes en zelfs medische mondkapjes, afhankelijk van je bestemming of het soort reis kun je ze maar beter op voorraad hebben. In Aziatische landen is het op veel plekken al jaren een gewoonte een mondkapje te dragen. Daar was het vooral bedoeld voor in de buitenlucht, om smog en vieze lucht tegen te houden. Toen de coronapandemie uitbrak bleek dat in landen als Japan, China en Indonesië het dragen van een mondkapje op weinig weerstand stuitte; men was het toch al gewend. In andere landen kostte het wat meer moeite de inwoners te overtuigen, maar overal ter wereld gingen regeringen er toe over het mondkapje op verschillende plekken verplicht te stellen.

Welke mondkapjes neem ik mee?

Om te beginnen: neem er in ieder geval genoeg mee. De lichtblauwe wegwerpmondkapjes zijn in grote hoeveelheden tegen een aantrekkelijke prijs verkrijgbaar. Daar hoef je het niet om te laten. Neem je liever wasbare mondkapjes mee? Ook dan is het verstandig een voorraadje aan te leggen. Je weet immers niet wanneer je in staat bent ze te wassen. Herbruikbare mondkapjes kun je zelf maken. Op internet vind je legio instructies. Ze zijn natuurlijk ook te koop en niet duur. Ook worden herbruikbare mondkapjes nogal eens als reclamemateriaal weggegeven. Misschien heb je er dus al een stapeltje van. Tot slot zijn er de medische mondkapjes. Afhankelijk van je bestemming kan het een goed gevoel geven een medisch mondkapje te dragen. Ze geven meer bescherming. De FFP2 en FFP3 kapjes worden ook in de zorg gebruikt. Dat zegt genoeg over de beschermingsgraad.

Aandachtspunten bij het kopen van een mondkapje

Zeker wanneer je een mondkapje koopt om op reis te dragen is het goed even stil te staan bij welke eisen je stelt aan een mondkapje. Natuurlijk kijk je dan eerst naar de mate van bescherming, maar er zijn meer dingen van belang. Het comfort bijvoorbeeld. Veel mensen krijgen al snel last van de oorelastieken van goedkope mondkapjes. Moet je op vakantie het mondkapje vaak op, kijk dan eens naar alternatieven. Er zijn mondkapjes die je niet aan je oren bevestigd, maar via bandjes om je hoofd vastmaakt. Misschien is dat de oplossing die jouw vakantie of reis een stuk prettiger maakt.

Brildragers

De brildragers onder ons weten dat ook het voorkomen van een beslagen bril belangrijk is. Nu is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Huismiddeltjes, zoals het insmeren met afwasmiddel, hebben maar beperkt effect. Bij het kopen van een mondmasker is het goed om te letten op de manier waarop het aansluit op je neus. Je moet hem strak kunnen aansluiten om te voorkomen dat op die plek lucht ontsnapt. De metalen neusstrip die veel mondkapjes hebben is daarbij van belang, net zoals de pasvorm. Comfort is belangrijk op reis. Kijk ook eens naar speciale lichtgewicht mondkapjes voor sporters. Die zijn heerlijk comfortabel onder andere omstandigheden. Reizen er kinderen mee? Ook voor hen zijn er speciale, wat kleinere, mondkapjes.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om een meer uit je trip (of hobby) naar Indonesië te halen. Lees daarom zeker onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ indie-indonesie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden