indie indonesie

Tips om de winter door te komen in Nederland

Geplaatst op

De winters in Nederland worden, net zoals de zomers, steeds heviger en vindt plaats van december tot februari. Nederlandse winters kenmerken zich door temperaturen van gemiddeld -10 graden Celsius en veel regen en wind. Daarnaast worden de winters ook steeds onvoorspelbaarder en wisselen strenge winters zich af met relatief warme wintermaanden. Waar er in de zomermaanden enorm veel te doen is in Nederland, is het in de winter voor velen vaak zoeken naar leuke activiteiten. Dit komt met name omdat er relatief weinig sneeuwt valt de laatste jaren, waardoor de buitenwereld en grauw en grijs uitziet. Ligt er geen sneeuw en wil je jezelf toch vermaken in Nederland? Lees dan onze tips in dit blog. 

Bezoek de bioscoop

Het kijken van een film in de bioscoop is een van de populairste activiteiten in de winter. Dit komt met name omdat er in de winter veel meer films worden uitgebracht dan in de zomer. Bovendien heerst er met name rondom de kerstdagen een knusse en gezellige sfeer, waardoor veel mensen ervoor kiezen om met vrienden of familie de bioscoopzalen op te zoeken. 

Een gezellige spelletjesavond

Niets gaat boven een gezellige spelletjesavond met vrienden of familie onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes. Gezelschapsspellen zoals 30 seconds, Monoply en Catan zijn geschikt voor zowel jongeren als ouderen en zorgen er ook nog eens voor dat je algemene kennis toeneemt. Met name jonge kinderen hebben veel baat bij het spelen van strategische spellen omdat ze hierdoor leren samenwerken en strategisch te denken.  

Schaatsen in de grachten

Ieder jaar verheugen schaatsliefhebbers zich erop: het schaatsen op natuurijs. Het ijs dat in de winter ontstaat op de grote meren en rivieren van Nederland is de laatste jaren niet meer dik genoeg om veilig op de schaatsen. Hierdoor hebben grote evenementen als de Elfstedentocht al jarenlang geen doorgang meer gevonden. Toch is het ijs dat in de winter ontstaat op de kleinere wateren, zoals de grachten in Amsterdam, vaak dik genoeg om heerlijk een stukje op de schaatsen. Het schaatsen op de grachten zorgt voor een unieke beleving omdat je de stad op een totaal andere wijze leert kennen. We raden je wel aan altijd goed alert te blijven en de dikte van het ijs regelmatig te checken. Op die manier verklein je de kans op een ongeluk en een nat pak.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om een meer uit je trip (of hobby) naar Indonesië te halen. Lees daarom zeker onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ indie-indonesie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden