indie indonesie

Top 4 bezienswaardigheden in Nederland

Geplaatst op

Veel Nederlanders kiezen er in de zomermaanden voor om de zon en ontspanning op te zoeken in het buitenland. Denk hierbij aan landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Deze landen staan bekend om hun toerisme en zijn met name vanwege de weersomstandigheden en prachtige natuur zeer populaire vakantiebestemmingen. Daarnaast kiest een ander deel van Nederland ervoor om buiten Europa op vakantie te gaan. Ze vertrekken massaal naar landen als Indonesië, Australië en andere landen in Azië. Toch is het deze zomer een totaal ander verhaal. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat verre reizen niet meer mogelijk zijn, waardoor veel mensen ervoor kiezen om tijdens de zomer in eigen land te blijven. Ondanks de onverschillige weersverwachtingen in ons land, heeft ons land meer te bieden dan je in eerste instantie zou denken. In deze blog geven we je de top 4 van bezienswaardigheden in eigen land. 

Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe is gelegen in Gelderland en staat bekend om zijn prachtige heide en bos. De Hoge Veluwe is met name populair onder vele wandelaars en fietsers vanwege de aangelegde bospaden en wandelroutes. Naast prachtige bossen en heide, vind je op de Hoge Veluwe ook veel dieren, waardoor veel natuurfotografen hierheen trekken. De Hoge Veluwe is gratis te bezoeken en eenvoudig bereikbaar per auto. 

Amsterdamse grachten

Onze hoofdstad heeft voor iedereen wat te bieden. Zo zijn er tal van mooie gebouwen, musea, monumenten, winkels en nog veel meer. Amsterdam is bij uitstek dé stad om een dagje te bezoeken wanneer je zelf niet uit Amsterdam komt. Naast de culturele bezienswaardigheden zijn er ook veel activiteiten te doen in Amsterdam. Denk bijvoorbeeld aan het verkennen van de stad met een grachtenboot. Op die manier verken je de stad op een unieke manier en leer je de stad pas echt kennen. 

Waddeneilanden

Nederland bestaat uit verschillende Waddeneilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Deze Waddeneilanden zijn allen zeer uniek en populair onder zowel toeristen als Nederlanders. Via een veerboot die vertrekt vanaf Den Helder kom je aan op de verschillende eilanden. Deze boottocht an sich is al een hele beleving omdat de kans groot is dat je onderweg verschillende zeehonden tegenkomt. Eenmaal op het eiland merk je direct een ontspannen sfeer en ontstaat er een echt vakantiegevoel. 

Schokland

Ben je gek op Nederlandse historie? Dan raden we een bezoekje aan Schokland zeker aan. Schokland is een voormalig eiland in de Noordoostpolder dat een zeer rijke historie kent. Zo is het eiland blootgesteld aan heftige weersomstandigheden, waardoor het eiland dreigde te vergaan. Bewoners van het eiland verlieten het eiland, waardoor je anno 2020 alle restanten kunt terugvinden van de dorpjes waar men vroeger leefde.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om een meer uit je trip (of hobby) naar Indonesië te halen. Lees daarom zeker onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ indie-indonesie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden