indie indonesie

Welke soorten type vloeren zijn er en wat te kiezen?

Geplaatst op

In het type vloer zijn er natuurlijk verschillende soorten om uit te kiezen. Hieronder hebben wij een lijst gemaakt, zodat het wat overzichtelijker wordt. Tot slot is er een samenvatting die duidelijk maakt wat wij zouden adviseren. 

Soort 1: laminaat

Laminaat is een vloer die als wordt gemaakt van composietplaat en bestaat uit verschillende laagjes.

Het maakt niet uit of je nou voor laminaat of een houten vloer gaat, het ziet er bijna hetzelfde uit. Ook is het zelf super makkelijk aan te leggen, makkelijk te onderhouden en goedkoop. Er zijn ook nadelen aangebonden als je kiest voor het leggen van een laminaatvloer. De vloer voelt harder en koeler aan, dan een echte houten vloer. Ook ontstaan er sneller krassen en laminaat is gehorig.

Soort 2: vinyl

Vinyl is een kunststof vloer die aan de ondervloer wordt vastgelijmd. 

De extra beschermlaag is duurzaam, ontstaat geen geluidsoverlast, voorkomt slijtage en is makkelijk te onderhouden, in welke opzichte dan ook. 

Omdat het materiaal wordt vastgelijmd, kan het niet meer meeverhuizen naar een ander huis. Ook is het type vloer moeilijk te herstellen van beschadigingen en is niet zo duurzaam.

Soort 3: PVC 

PVC is een vloer die gemaakt wordt van laagjes kunststof. Het materiaal is flexibel zodat je het snel kan vermaken en neerleggen. Dit type vloer is net zoals de laminaatvloer, goed te onderhouden. 

Nadeel van PVC is dat het materiaal breekbaar is, het een andere uitstraling heeft dan het materiaal van hout en een vlakke ondervloer nodig heeft. 

Soort 4: houten vloer

Wanneer je gaat voor het materiaal van het echte hout, creëer je echt een warme sfeer en het is makkelijk te onderhouden. Het nadeel van hout is, dat het kan gaan krimpen. Dat komt voor, als het aanraking komt met vocht en warme temperaturen. Hierdoor zijn deze vloeren niet geschikt voor vochtige ruimtes. 

Soort 5: gietvloeren

Als je kiest voor een gietvloer, kan je het makkelijk over een andere vloer heen leggen, ze kunnen goed tegen slijtage en zijn erg makkelijk schoon te maken. 

Wanneer je een gietvloer neemt, kan je zo’n vloer niet van de ondergrond weghalen. 

Soort 6: tapijt

Tapijt is hetzelfde als een kleed. Het fijne van een tapijt is dat het geen geluid geeft, als je eroverheen loopt, het is en geeft warmte. 

Een nadeel van een tapijt is, dat je het lastig kan stofzuigen en er veel haren aan kunnen plakken. 

Soort 7: tegels

Wanneer je gaat voor tegels, is het makkelijk om ze aan te leggen en geven ze een mooie uitstraling. Daarnaast kunnen ze tegen beschadigingen en zijn goed te onderhouden. Voor huisdieren zijn ze niet bestendig, omdat ze een gladde ondertoon hebben. 
Wil je voor goedkoop en huisvriendelijk? Dan is een laminaatvloer geschikt voor jouw woning. Het volgende bedrijf kan verder helpen, om jouw wensen te volbrengen: https://www.laminaat-plaza.nl/

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om een meer uit je trip (of hobby) naar Indonesië te halen. Lees daarom zeker onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ indie-indonesie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden