indie indonesie

3 simpele tips om te besparen op je vliegvakantie

Geplaatst op

Als je op vakantie gaat dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk geld besparen om op de vakantiebestemming “extra” geld uit te kunnen geven. Met onderstaande tips bespaar je gemakkelijk flink wat kosten op je vliegvakantie. Lees dus snel verder!

Tip 1: Boek vliegtickets niet te vroeg

Als je vliegtickets gaan boeken is het belangrijk om het juiste moment te kiezen. Het durven wachten op mooie aanbiedingen is vaak de moeite waard. Hoe dichter bij de vertrekdatum, des te meer duurdere stoelen al verkocht zijn, waardoor de vlucht al is terugverdiend. De overige zitplaatsen in het vliegtuig worden hierdoor vaak voordeliger. Soms even wachten dus.

Tip 2: Vergelijk parkeerplaatsen

Ook op het vervoer naar en van de luchthaven is iets waar je relatief gemakkelijk op kunt besparen. Het voordeligst is vaak om zelf te rijden naar de luchthaven. Of je moet natuurlijk dichtbij wonen. Zelf rijden is daarnaast ook nog eens erg fijn, maar je zit natuurlijk wel met parkeren bij de luchthaven. Bijvoorbeeld bij Schiphol is parkeren erg duur. Door verschillende parkeerplaatsen te vergelijken, bijvoorbeeld via Parkeren.com, bespaar je enorm veel geld op het parkeren bij luchthavens. Vaak zijn de parkeerplaatsen op de luchthavens zelf enorm duur. Als je hier parkeert lopen de kosten enorm snel op, maar als je kiest voor een luchthaven in de buurt bespaart dit je veel geld. Terwijl het vaak even gemakkelijk is.

Tip 3: Boek enkeltjes

Veel mensen kiezen ervoor om een retour vliegticket te kopen. Echter is uit onderzoek gebleken dat twee enkeltjes boeken in sommige gevallen goedkoper is. Vergelijk dus eerst of een retour wel de voordeligste optie is. Vlieg heen met KLM en terug met Easyjet als dit goedkoper is. Voordat je een vliegticket boekt hierop letten kan zeker veel geld besparen. 

Gerelateerde berichten

Mondkapjes: ook op reis!

Mondkapjes zijn tegenwoordig onmisbaar wanneer je op reis gaat. Mondkapjes 3 laags of wasbare, katoenen mondkapjes en zelfs medische mondkapjes,...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om een meer uit je trip (of hobby) naar Indonesië te halen. Lees daarom zeker onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ indie-indonesie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden