indie indonesie

Waarom lichte werkschoenen?

Geplaatst op

Goede werkschoenen bieden veel voordelen. Het bevordert jouw veiligheid, het biedt comfort en het helpt je om jouw werk beter te doen. Hiernaast kunnen goede werkschoenen blessures, pijnlijke voeten of een zere rug voorkomen. Heb jij veel last van vermoeide benen aan het einde van jouw werkdag? Door lichtgewicht werkschoenen te nemen, worden jouw benen minder belast. Zo raken jouw benen en voeten een stuk minder snel vermoeid.

Hoe is hij lichter?

Er zijn verschillende manieren waarop veiligheidsschoenen lichter kunnen worden gemaakt. Dit kan vooral worden gedaan door het gebruiken van innovatieve materialen bij de productie van teen-kappen en antiperforatie-zolen. Dit zijn namelijk zwaardere onderdelen van een veiligheidsschoen.

Flexibel kevlar zorgt ervoor dat lichtgewicht werkschoenen hun naam eer aan kunnen doen. Kevlar biedt namelijk niet alleen de gewenste bescherming, maar is ook lichter dan bijvoorbeeld staal. Dit maakt kevlar ideaal voor lichtgewicht werkschoenen, zoals sportieve sneakers. Daarnaast is kevlar niet magnetisch, wat uitkomst biedt voor mensen die metaalvrije werkschoenen zoeken.

Waar moet een schoen aan voldoen?

Een vereiste is wel dat je de schoenen goed past dus dat ze niet te groot of te breedt voor je zijn. Lichte veiligheidsschoenen worden vaak gemaakt van stoffen materialen. Stof is lichter dan leder en kan op een paar schoenen toch snel wat gewicht schelen. Tegenwoordig zijn de kunststof materialen van zodanige kwaliteit dat deze voldoende bescherming bieden bij de wat lichtere werkzaamheden.

Ook handig voor?

lichte werkschoenen kunnen ook goede en veilige wandelschoenen zijn voor als je op vakantie gaat en je zeker wilt zijn dat je voeten heel en goed blijven, vooral als je gaat wandelen in wat gevaarlijke gebieden zoals bergen of jungles.

top 5 voordelen van lichte werkschoenen.

  • minder vermoeidheid dan bij zware werkschoenen
  • minder risico op letsel
  • erg goede pasvorm
  • vaak ademend

Gerelateerde berichten

Mondkapjes: ook op reis!

Mondkapjes zijn tegenwoordig onmisbaar wanneer je op reis gaat. Mondkapjes 3 laags of wasbare, katoenen mondkapjes en zelfs medische mondkapjes,...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om een meer uit je trip (of hobby) naar Indonesië te halen. Lees daarom zeker onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ indie-indonesie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden